Copii cu probleme de sanatate mintala

Datele statistice arata ca peste 880.000 de copii din Romania au probleme de sanatate mintala
 
<p>Dintre acestia, peste 570.000 au tulburari de anxietate, iar mai mult de 220.000 de copii sunt diagnosticati cu ADHD. De asemenea, mai mult de 154.000 de copii sufera de depresie, peste 88.000 dau semne de tulburare de conduita, 44.035 de copii au schizofrenie si tulburari psihotice, iar 8.807 sunt diagnisticati cu autism.
Problemele medicale pe care le au acesti copii implica, de cele mai multe ori, traume suplimentare, cauzate de dificultatile integrarii sociale, a celei scolare, dar si de accesul la tratament de specialitate.
In prezent, ingrijirile de sanatate mintala pentru copiii si adolescentii in Romania se concerteaza in spitale de psihiatrie sau sectii de psihiatrie infantila din alte tipuri de unitati sanitare. Exista, de asemenea, aproximativ 20 de centre de sanatate mintala pentru copii si adolescenti.
Cu toate acestea, domeniul este insuficient definit, iar mecanismele de integrare in sistem a copiilor care sufera de tulburari de sanatate mintala necesita o buna organizare, releva studiul „Analiza serviciilor de sanatate mintala pentru copiii din Romania – Cercetare sociala calitativa”, realizat de Organizatia Salvati Copiii si facut public ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale.</p>
Vote it up
308
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza