Copaci si tufisuri - motiv de cearta cu vecinii

Nu e greu de inteles de ce copacii si tufisurile inalte sunt un motiv obisnuit de disputa intre vecini
 

In primul rand, copacii pot bloca lumina soarelui, care e nespus de importanta pentru sanatatea noastra. Pe de alta parte, copacii si tufisurile va pot invada proprietatea, lucru care poate fi foarte suparator – chiar si din dorinta noastra fireasca de a ne proteja teritoriul.

Daca un vecin nu reactioneaza la rugamintea poli­­ticoasa de a indeparta ramurile care atarna peste proprietatea dvs., aveti dreptul sa le taiati chiar dvs., dar numai pana la granita dintre cele doua proprietati. De asemenea, trebuie sa dati vecinului ramurile taiate – si, daca e cazul, fructele de pe aceste ramuri. In plus, aveti dreptul sa indepartati radacinile copacilor cu conditia sa folositi metode­­le cele mai putin agresive si sa nu existe o interdictie privind taierea copacilor.

Daca un tufis peren cu inaltimea peste 2 metri blocheaza lumina catre proprietatea dvs., puteti face o reclamatie la autoritatile locale. Dar mai intai trebuie sa faceti toate eforturile pentru a rezolva problema direct cu vecinul. Daca reclamatia dvs. e intemeiata, autoritatile ii pot impune vecinului sa reduca inaltimea tufisului.

In plus, daca sunteti de parere ca un copac al vecinului reprezinta un pericol, contactati autoritatile locale pentru a examina situatia si a interveni daca e cazul.

 

 

Vote it up
39
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza