Consumata cu masura, ciocolata este sanatoasa

Toti simtim nevoia de ceva dulce mai ales atunci cand suntem obositi
 

Iata care sunt principalele beneficii ale ciocolatei:

1. Este bogata in flavonoide – antioxidanti care protejeaza celulele impotriva atacului radicalilor liberi, prevenind astfel transformarea lor in celule cancerigene cu divizare rapida. Ciocolata neagra este cea mai buna, fiind mai saraca in zahar si grasimi decat ciocolata cu lapte si avand concentratii in antioxidanti de opt ori mai mari decat capsunele si afinele.

2. O patratica de ciocolata dupa cina reduce riscul formarii cheagurilor de sange – si, in plus, scade tensiunea arteriala – dar numai daca este ciocolata simpla, neagra. Conform cercetatorilor, doar 6,7 g de ciocolata pe zi pot reduce riscul afectiunilor cardiovasculare cu 19%. Ciocolata neagra este bogata in compusi chimici care opresc oxidarea colesterolului „rau“ LDL, unul dintre procesele-cheie implicate in blocarea arterelor.

3. Un ingredient al ciocolatei, teobromina, este mult mai eficient in combaterea tusei persistente decat siropurile de tuse din comert. Aceasta substanta suprima activitatea nervului vag ce provoaca tuse persistenta, mai ales in cazul suferinzilor de afectiuni pulmonare. Data viitoare cand tusiti, mancati unul sau doua patratele de ciocolata neagra si vedeti daca functioneaza.

4. Atat ciocolata, cat si fructele de padure sunt bogate in flavonoide, care protejeaza si impotriva tulburarilor neurologice.

Vote it up
160
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza