Conopida intareste sistemul imunitar

Leguma este o sursa bogata de potasiu, magneziu, fosfor, calciu si seleniu, potrivit specialistilor
 

<p>Conopida este o leguma care are un continut bogat de potasiu, magneziu, fosfor, calciu si seleniu. Specialistii in nutritie sustin ca aceasta leguma are capacitatea de a intari sistemul imunitar. Medicii spun ca o conopida proaspata, de 100 de grame, contine cinci grame de carbohidrati, doua grame de zahar, doua grame de proteine, vitamina B1, B2, B3, B5, B6, C, fier, seleniu, potasiu, fosfor si zinc. Toate acestea influenteaza decisiv sistemul imunitar, iar consumul unei conopide pe zi poate deveni aliatul ideal impotriva imbolnavirilor des intalnite in sezonul rece, precum bronsitele, racelile sau a virozelor respiratorii. In plus, continutul bogat de vitamina C ajuta la refacerea organismului, iar actiunea antioxidanta si antiinflamatorie va tine la distanta raceala suparatoare de sezon.

Mai mult, o cura de conopida ajuta la imbunatatirea valorii colesterolului din sange. Medicii spun ca, datorita continutului de vitamina B, leguma influenteaza dezvoltarea celulelor sanatoase in organism. "Recomand ca aceasta leguma sa fie mancata doar in stare cruda, la fel ca si braccoli sau varza, deoarece odata preparata, valoarea nutritiva scade", spune dr. Mihaela Bilic, specialist in nutritie. Conopida mai contine glucosinolati si tiocianati, substante care ajuta ficatul sa neutralizeze substantele toxice. Medicii nutritionisti spun ca daca moleculele toxice nu sunt detoxifiate rapid in ficat, ele pot dauna organismului uman si pot duce la aparitia celulelor canceroase.

In plus, alimentul asigura sanatatea inimii si te fereste de riscul aparitiei infarctului, mai ales in perioadele stresante si tensionate aparute in timpul zilei. </p>
 

Vote it up
270
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza