Conopida intreaga coapta

Conopida este bogata in substante fitochimice anticancerigene, dar si de vitamina C, acid folic, vitamina B6 si potasiu.

 

<p>

Se obtin 6 portii
Pregatire: 10 min.
La foc: 35 min.

Ingrediente:

1/2 cana iaurt, degresat
1/4 cana chives proaspat, tocat marunt
1 1/2 lingurita mustar de Dijon
1 conopida intreaga
2 lingurite ulei de masline
1 esalota mare, tocata marunt
1/4 lingurita oregano uscat, faramitat
1 1/4 cana pesmet proaspat

Preparare:

Intr-un blender sau un robot de bucatarie se amesteca iaurtul cu chives si mustar. Daca sosul se prepara din timp, se va pastra la frigider.

Se incinge cuptorul la 175°C.

Se curata conopida de frunze. Se indeparteaza partea tare a tulpinii, astfel incat conopida sa ramana intreaga. Intr-o oala mare cu apa putin sarata, clocotita, se fierbe conopida timp de 6 minute, complet cufundata in apa, pana devine frageda, dar inca crocanta.

Se incinge uleiul intr-o tigaie potrivita de teflon, la foc potrivit. Se adauga esalota si oregano. Se calesc timp de 2 minute. Se adauga pesmetul, amestecand bine ca sa se cuprinda cu uleiul si condimentele. Se calesc timp de 2 minute, amestecand.
Asezati conopida rasturnata intr-un vas termorezistent. Spatiile dintre tulpini se umplu cu amestecul cu pesmet.

Se coace timp de 20-25 de minute, pana cand pesmetul s-a rumenit bine si conopida este moale cand o intepati cu furculita. Se serveste cu sosul.

Sfat:

O conopida intreaga, coapta, cu sos de iaurt si chives, invelita in pesmet proaspat, va face impresie cand va fi asezata pe masa. Se serveste cu peste la gratar sau miel la cuptor, salata verde si inghetata de fistic, ca desert.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
204
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza