Condimentele protejeaza inima

Folosirea de rozmarin, oregano, scortisoara, curcuma, piper negru, reduce grasimile din sange 
 
Condimentele precum curcuma sau scortisoara te pot proteja de afectiunile cauzate de mancarurile grase, sustin oamenii de stiinta. O echipa de cercetatori de la Penn State University a descoperit un amestec de condimente antioxidante care pot reduce nivelul de stres pe care alimentele bogate in grasimi il exercita asupra inimii, informeaza Daily Mail.
In momentul in care mancam, organismul nostru foloseste carbohidrati pentru energie si transforma caloriile ramase in trigliceride, adica grasimi prezente in sange.
"In mod normal, cand mancam alimente bogate in grasimi, sfarsim prin a avea nivele mari de trigliceride, un tip de grasime care se gaseste in sange. Daca acest lucru se intampla prea frecvent sau daca nivelurile de trigliceride sunt ridicate prea mult, riscul de producere a unei boli de inima este ridicat", a declarat Sheila West, coordonatorul studiului.
Cercetatorii au constatat ca adaugarea de condimente alimentelor grase reduce numarul trigliceridelor cu 30%.
Oamenii de stiinta au folosit in prepararea alimentelor pe care le-au oferit participantilor la studiu rozmarin, oregano, scortisoara, curcuma, piper negru, praf de usturoi si ardei.
"Am selectat aceste condimente deoarece ele au o puternica activitate antioxidanta care a fost dovedita in studiile anterioare realizate in laborator. Persoanele care au consumat alimente cu acest amestec de condimente au inregistrat o activitate antioxidanta in sange care a crescut cu 13% si un raspuns la insulina mai mic cu 20%", a precizat West.
Antioxidantii din condimente sunt foarte importanti in reducerea stresului oxidativ si prin urmare si a riscului de boli cronice, au precizat cercetatorii.

sursa: gandul.info

Vote it up
517
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza