Combate cancerul cu legume

Ce culori trebuie sa aiba alimentele pe care le consumi pentru a te feri de una dintre cele mai grave boli
<p>Culorile apetisante ale fructelor si legumelor se datoreaza carotenoidelor, niste pigmenti naturali care nu au doar rol de decor in vitrinele magazinelor. Unii dintre acestia pot lupta impotriva cancerului. In urma unui studiu recent realizat pe un grup de 6.177 de canadieni, a reiesit ca cei care au consumat alimente bogate in beta-caroten, luteina si zeaxantina si-au redus cu 26% riscul de a dezvolta o forma comuna a cancerului la rinichi. Alte cercetari noi au revelat faptul ca femeile cu o dieta bogata in acesti pigmenti aveau riscuri mai mici de a suferi de cancer ovarian, iar barbatii de a suferi de cancer pulmonar. 
Cele mai bune surse de pigmenti: morcovii, spanacul si cartofii dulci sunt plini de carotenoide cu efect anti-cancer. Dovleacul, varza creata si napii sunt printre legumele cu cel mai mare continut de carotenoide, conform cercetarilor.
Bonus: Semintele de dovleac contin fitosteroli, un tip de substante chimice naturale cu un important rol de prevenire a bolilor, insa este bine sa fie coapte dupa sectionarea dovleacului. Clateste semintele pentru a le curata de pulpa lipicioasa, lasa-le la uscat, unge-le cu ulei de masline si sare si coace-le la 175°C timp de 20-25 minute sau pâna când devin mai umflate si aurii. </p>
 
Vote it up
265
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza