Ingrediente:
2 roșii mari coapte
175 g orez cu bob lung
300 g mazăre congelată
unt pentru formă
4 fileuri de cod (de câte 175 g)
4 linguri vin alb sec
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri unt sau margarină
1/2 linguriță cimbru uscat, mărunțit
sare
piper negru
Mod de preparare:
1. Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se descojesc roșiile, se taie în două, se scot semințele, se taie pulpa în cubulețe. Se prepară în două cratițe separate orezul și mazărea conform indicațiilor de pe ambalaj.
2. Se unge o formă termorezistentă cu unt. Se așază fileurile de cod în formă și se stropesc cu zeamă de lămâie și vin. Se pun bucățele de unt pe deasupra și apoi se presară cubulețele de roșii, cimbrul, sare și piper. Se dă peștele la cuptor 8-10 minute, până se desface ușor cu furculița.
3. Se scurg orezul și mazărea și se amestecă. Se așază pe un platou legumele, fileurile de pește se pun deasupra, se toarnă sosul și se servesc imediat.
1 porție: kcal 419 kJ 1 760 proteine 40 g glucide 37 g grăsime 6 g colesterol 84 mg sodiu 91 mg