Cod in crusta de hrean

Aceste fileuri puternic aromate sunt preparate la cuptor pe un pat de lamaie si se potrivesc bine cu o garnitura de sparanghel
 
<p>Preparare: 10 minute, la foc: 15-20 de minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente

2 lamai
75 g pesmet
2 linguri hrean, ras sau scurs, in cazul in care era conservat
3 linguri patrunjel proaspat, tocat
2 cepe verzi, tocate marunt
Sare si piper negru
4 fileuri de cod, cu piele, de aproximativ 125 g fiecare
Ornare: boia

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Se da pe razatoarea fina coaja de la o lamaie si se pune intr-un castron. Se adauga pesmetul, hreanul, patrunjelul si ceapa verde, amestecand, apoi se sareaza si se pipereaza. Se stoarce sucul de la lamaia rasa si se inglobeaza.
2. Se taie cealalta lamaie rondele care se asaza pe fundul unui vas adanc. Se pune codul peste rondele, cu partea cu pielea in jos. Se pune amestecul cu hrean peste fiecare fileu, presand usor.
3. Pestele se coace 15-20 de minute pana cand carnea sa devine opaca si se faramiteaza usor. Se serveste cu boia pe deasupra. </p>

Vote it up
278
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza