Coșulețe cu ton și ouă

Un preparat hrănitor, bogat în proteine, care furnizează cantități importante de acizi grași omega3 și antioxidanți
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

4 foi

de plăcintă

2 lingurițe de ulei de măsline, plus o cantitate mică pentru uns

1 ceapă mică, tocată mărunt

1/2 linguriță de boia afumată

5 ouă

180 g ton conservat în ulei de măsline, bine scurs și rupt în bucățele

1/3 cană (10 g) pătrunjel proaspăt, tocat

piper negru, proaspăt măcinat

2 linguri de brânză Cheddar cu un conținut redus de grăsimi, rasă

 

PREPARARE 10 minute, plus 10 minute răcire

GĂTIT 30 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 028 kJ, 246 kcal, 21 g proteine, 14 g grăsimi (4 g grăsimi saturate), 8 g carbohidrați (< 1 g zahăr), 1 g fibre, 268 mg sodiu

 

1 Încinge cuptorul la 180°C. Ungeți cu un strop de ulei 4 locașuri – dintre cele 6 – ale unei forme pentru brioșe.

2 Folosind o pensulă, unge cu ulei o foaie de plăcintă. Pliaz-o în jumătate, pe diagonală, apoi unge-o din nou. Repetă procedura, după care tapetează cu foaia împăturită un locaș al formei, suprapunându-i marginile și presându-le, ca să umple complet spațiul. Îndoaie spre interior colțurile foii și îndeasă-le puțin în locaș. Repetă operațiunea cu celelalte foi de plăcintă.

3 Încinge uleiul într-o crăticioară, la foc moderat. Călește ceapa, amestecând ocazional, 5 minute sau până când s-a înmuiat. Adaugă boiaua și amestecă 30 de secunde, pe flacără. Lasă mixtura să se răcească în jur de 10 minute.

4 Bate ouăle într-un castron. Încorporează mixtura cu ceapă, bucățelele de ton și pătrunjelul. Asezonează cu piper, apoi toarnă compoziția în locașurile formei. Presară deasupra brânza rasă și coace-o 25 de minute sau până ce umplutura arată pufoasă și închegată în mijloc.

5 Scoate cu grijă coșulețele cu ton din forma de copt și transferă-le pe farfurii; servește-le imediat.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Dacă preferi, poți folosi somon conservat în loc de ton.

Aluatul e crocant și plăcut imediat după ce a fost copt, dar se va înmuia dacă lași coșulețele să stea mai mult timp.

 

Vote it up
235
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza