Clatite de hrisca

O umplutura cremoasa, dar usoara transforma aceste clatite picante, populare in Normandia si Bretagne, intr-o masa grozava pentru petreceri.
<p>Timp preparare: 20 de minute, plus 30 de minute de repaus
La foc: 25 de minute
Se obtin 8 clatite

O clatita contine:
Calorii 180
Glucide 27 g
Proteine 11 g
Grasimi 3 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

150 g faina alba
100 g faina de hrisca
Sare si piper negru
1 ou intreg si 1 albus
Ulei de floarea-soarelui pentru uns
Pentru umplutura:
200 g branza de vaci
100 g urda
100 g branza ricotta
300 g spanac proaspat
2-4 linguri suc de lamaie
1/2 nucsoara rasa
Ornare: boia
Garnitura: rosii si frunze de busuioc verde

Preparare

1    Se aduc branzeturile la temperatura camerei.
2    Pentru clatite se cerne faina impreuna cu 1 lingurita de sare. Intr-un castron se bat oul intreg si albusul, impreuna cu 450 ml de apa, pana cand s-au amestecat bine, apoi se toarna treptat peste faina, batand totul foarte bine. Se lasa deoparte 30 de minute.
3    Se clateste spanacul si se curata de codite, apoi se pune inca umed intr-o cratita. Se acopera si se rumeneste 3-4 minute la foc potrivit pana cand s-a inmuiat, apoi se scurge bine.
4    Dupa ce spanacul s-a racit suficient se stoarce si se toaca marunt. Se amesteca branzeturile cu spanacul si se asezoneaza cu zeama de lamaie, nucsoara, sare si piper dupa gust.
5    Pentru clatite se pune o tigaie mica la foc potrivit-iute. Se amesteca aluatul si se verifica daca este suficient de subtire: daca nu, se adauga cate o lingura de apa. Cand tigaia este incinsa se unge cu un servetel de bucatarie inmuiat in ulei de floarea-soarelui, apoi se toarna 2-3 linguri de aluat si se inclina tigaia astfel incat clatita sa o acopere complet. Se coace clatita 11/2 minute sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca si sa se ridice.
6    Se dezlipesc usor marginile cu o spatula, apoi se intoarce clatita pe cealalta parte si se mai coace 20-30 de secunde. Nu se intoarce clatita inainte ca marginile sa se dezlipeasca, deoarece aluatul se va lipi de tigaie; de asemenea, nu se face clatita prea crocanta, deoarece se va rula greu.
7    Se coc in acelasi mod inca sapte clatite, ungand tigaia ori de cate ori este nevoie. Fie se umplu clatitele pe masura ce sunt gata, fie se pastreaza intre servetele de bucatarie si acoperite cu folie.
8    In final se pun 2-3 linguri de umplutura in centrul fiecarei clatite fierbinti, apoi se impacheteaza. Se servesc presarate cu boia acompaniate de rosii ornate cu busuioc.

Sfat pentru reducerea grasimilor
Inlocuind o parte din ricotta cu branza de vaci si urda facem ca umplutura sa fie mai putin grasa decat cea traditionala.</p>

Vote it up
247
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza