Clatite cu pere si smochine

Clatitele stropite cu sirop de artar sunt umplute cu un amestec de fructe proaspete si uscate
 
 

Ingrediente

300 ml lapte degresat
1 ou
100 g faina simpla sau faina integrala, sau amestec
1 lingura zahar pudra
Sare
2 lingurite ulei de floarea-soarelui

 
Pentru umplutura:
20 g unt
700 g pere descojite, fara samburi si tocate
100 g smochine uscate, tocate
1/2 lingurita scortisoara macinata
Un varf de cutit cuisoare, macinate
Coaja rasa de la 1/2 portocala
90 g zahar brun cu continut scazut de melasa
Garnitura: 4 linguri smantana dulce semidegresata sau iaurt si 4 linguri sirop de artar, optional

Preparare

1. Pentru aluat, se pun laptele, oul, faina, zaharul si un varf de cutit de sare in blender si se amesteca 1 minut pana se formeaza o pasta. Ca varianta se pun faina, zaharul si un varf de sare intr-un castron, se face o adancitura in mijloc unde se pun oul si laptele. Se amesteca incet cu o lingura de lemn pana cand se formeaza o compozitie moale legata. Se lasa deoparte 30 de minute.
2. Se incalzeste cuptorul la temperatura mica. Se unge o tigaie cu diametru de 18 cm cu putin ulei si se incinge bine. Se toarna 1-2 polonice de compozitie si se inclina tigaia astfel incat compozitia sa se intinda uniform. Se pune pe foc 30-45 de secunde, pana cand partea de dedesubt se rumeneste. Se intoarce clatita pe cealalta parte si se coace 1 minut, sau pana cand se rumeneste.</p>

Vote it up
88
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza