Clatite cu afine

Un mic dejun delicios, cu un continut scazut de grasimi
 

 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII (8 clatite)
 
1/2 cana (80 g) faina integrala cu agenti de crestere
1/2 cana (75 g) faina simpla cu agenti de crestere
1 lingurita de praf de copt
1 lingura de zahar pudra
1 ou
1 albus
3/4 cana (180 ml) zara
1 cana (155 g) afine proaspete sau congelate
ulei de masline light, pentru prajit
1/2 cana (125 g) iaurt cu un continut redus de grasimi, pentru servit
2 linguri de sirop de artar, pentru servit
 
PREPARARE 10 minute, plus 15 minute odihna 
 
GATIT 20 minute 
 
FIECARE PORTIE CONTINE 1 124 kJ, 269 kcal, 11 g proteine, 7 g grasimi (1 g grasimi saturate), 38 g carbohidrati (13 g zahar), 3 g fibre, 228 mg sodiu
 
1 Cerneti laolalta, intr-un castron, toata faina, praful de copt si zaharul. Rasturnati in castron si taratele ramase in sita. Puneti intr-un vas oul, albusul si zara si bateti-le cu un tel pana cand s-au combinat. Faceti o adancitura in centrul mixturii de faina si turnati amestecul cu ou. Bateti pana la omogenizare. Inglobati cu grija afinele. Lasati acest aluat sa stea 15 minute.
 
2 Incingeti putin ulei intr-o tigaie mare si neaderenta, la foc moderat. Puneti in tigaie 1/4 cana (60 ml) din aluat si intindeti-l cu o lingura, incat sa aiba o grosime de 1 cm. Gatiti clatita 1-2 minute sau pana ce apar bule la suprafata ei. Intoarceti-o si prajiti-o alte 1-2 minute, pana cand este rumenita. Transferati-o pe o farfurie, acoperind-o, ca sa se pastreze calda. Repetati cu restul de aluat pana cand obtineti 8 clatite.
 
3 Serviti clatitele calde, turnand deasupra iaurtul si siropul de artar.
Vote it up
356
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza