Clătite cu lapte bătut

Clătitele americane sunt ușoare și pufoase. Pot fi lăsate simple, dar adaugându-le fructe devin mai interesante
 

INGREDIENTE:

115 g făină albă cu praf de copt

115 g făină integrală cu praf de copt

puțină sare

30 g zahăr tos

2 ouă mari, separate gălbenușurile de albușuri

300 ml lapte bătut (sau 300 ml lapte amestecat cu 1 linguriță suc de lămâie)

1 banană mare tăiată felii subțiri

1 1/2 linguriță ulei de floarea-soarelui

Pentru servit:

6 linguri iaurt

1/4 linguriță scorțișoară măcinată

6 lingurițe de miere

 

MOD DE PREPARARE:

1 Făina albă, făina integrală și sarea se amestecă într-un castron mare. Se adaugă zahărul. Se amestecă gălbenușurile cu laptele bătut și 1 lingură de apă rece. Amestecul se adaugă treptat în făină, obținându-se un aluat foarte gros.

2 Albușurile se bat într-un castron separat, până când devin pufoase și ușoare. Se adaugă în aluat, apoi se pun și bananele.

3 Se încălzește la foc moderat o tigaie de clătite sau o tigaie mare de teflon cu fundul gros, apoi se unge cu puțin ulei. Se toarnă câte o lingură mare din aluat în tigaia încinsă, lăsând spațiu între ele. Probabil se vor putea prăji 3 sau 4 clătite simultan, în funcție de mărimea tigăii.

4 Se prăjesc 1–2 minute sau până devin aurii și tari în partea de jos, iar la suprafață apar bășicuțe. Se întorc clătitele cu o paletă lată și se prăjesc și pe partea cealaltă 1–2 minute. Se scot din tigaie și se țin calde, cât se prăjesc și restul de clătite, ungând ușor tigaia cu puțin ulei la fiecare serie de clătite.

5 Se amestecă iaurtul cu scorțișoara. Se pun două clătite calde pe fiecare farfurie, se adaugă 1 lingură de iaurt aromat și se presară deasupra 1 linguriță de miere. Se servesc imediat.

Vote it up
218
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza