Porții 4 (se fac 8 clătite)
115 g făină
2 ouă bătute
250 ml lapte semidegresat
4 lingurițe ulei de floarea-soarelui
15 g parmezan ras proaspăt
fire de pătrunjel proaspăt pentru ornat
Sos de roșii
1 ceapă tocată
1 cățel de usturoi tocat
1 conservă roșii tăiate, circa 400 g
puțin zahăr
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
Umplutură de brânză Camembert și broccoli
250 g broccoli desfăcut în buchețele mici
150 g brânză Camembert tăiată cubulețe
4 linguri brânză quark
sare și piper
Timp de preparare: 45 de minute
Timp de gătit: 25 de minute
1. Mai întâi se prepară clătitele. Se cerne făina într-un castron, se adaugă ouăle și un praf de sare, apoi treptat se încorporează laptele, obținându-se un aluat uniform.
2. Se unge cu ulei o tigaie de teflon cu diametrul de 18 cm, apoi se încinge. Se adaugă circa o optime din aluat și se înclină tigaia astfel încât clătita să se întindă uniform pe tot fundul tigăii. Se prăjește circa 45 de secunde sau până s-a închegat clătita și este rumenită dedesubt. Cu un cuțit paletă se desface marginea clătitei, apoi se întoarce clătita și se prăjește și pe partea cealaltă 30 de secunde. Se scoate pe o farfurie.
3. Din restul de aluat se mai fac 7 clătite, ungând tigaia cu ulei dacă este nevoie. Clătitele se așază una peste alta pe o farfurie, având între ele hârtie impermeabilă la grăsime.
4. Pentru prepararea sosului de roșii, se pun într-o cratiță ceapa, usturoiul și roșiile cu sucul lor, se adaugă zahărul, precum și sare, și piper după gust. Se fierb la foc mic 10–15 minute, amestecând din când în când, până se îngroașă puțin.
5. Între timp se face umplutura, Se fierb buchețelele de broccoli în apă clocotită 4–5 minute sau până sunt fragede, apoi se scurg. Se pun într-un castron și se adaugă brânza Camembert, brânza quark, sare și piper după gust. Se amestecă ușor.