Clădire construită cu imprimanta 3D

Dubai vrea să „imprime“ o clădire de birouri cu ajutorul tehnologiei 3D
 

Dubai anunță că intenționează să construiască, în premieră, o clădire de birouri cu un etaj, folosind o imprimantă 3D în încercarea de a dezvolta o tehnologie care ar urma să reducă costurile și timpul necesar construcției în condițiile în care orașul se dezvoltă într-un ritm alert, transmite Reuters.

Imprimarea 3D, care folosește o imprimantă pentru a face obiecte tridimensionale plecând de la un design digital, a luat avânt în diferite ramuri industriale, însă până acum nu a fost folosită prea mult în domeniul construcțiilor.

Prototipul clădirii cu un etaj din Dubai, cu o suprafață utilă de circa 185 metri pătrați, va fi printată strat cu strat cu ajutorul unei imprimante de circa 6 metri înălțime, a anunțat marți Mohamed Al Gergawi, ministrul de Afaceri Guvernamentale al Emiratelor Arabe Unite.

Clădirea va fi apoi asamblată la fața locului în decurs de câteva saptamani. Mobila de interior și elementele structurale vor fi, de asemenea, realizate cu ajutorul printarii 3D folosindu-se beton armat, gips ranforsat cu fibră de sticlă și plastic.

Proiectul va fi realizat de Dubai și Winsun, o companie chineză care a făcut muncă de pionierat în domeniul utilizării de imprimante 3D pentru a construi case.

Gergawi a citat studii care estimează că tehnica ar putea sa reduca timpul de construcție cu 50-70% și costurile de producție cu 50-80%.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
392
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza