Clătitele împăratului

O specialitate dulce din Austria care a cucerit întreaga lume
 

Ingrediente pentru 4-5 porții

6 ouă

1 vârf de cuțit de sare

80 g zahăr

1 pachet zahăr vanilat

1 lămâie

60 g făină

2 linguri frișcă bătută

50 g stafide

80 g unt

10 g zahăr pudră

 

1. Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat cu sare până se întăresc, după care se presară 40 g de zahăr și zahărul vanilat. Se spală și se usucă lămâia. Se rade 1 linguriță de coajă.

2. La albușurile bătute se adaugă frișca, făina, coaja de lămâie, gălbenușul și stafidele, amestecând ușor cu un tel. Se topesc 50 g de unt într-o tigaie mare termorezistentă.

3. Se toarnă amestecul în tigaie, se coace circa 4-5 minute la foc mediu. Apoi se pune în cuptor la 200°C (gaze 3-4) și se coace 8-10 minute. Se scoate clătita pe o farfurie și cu două furculițe se rupe în bucăți de dimensiuni mici.

4. Se caramelizează restul de unt și de zahăr într-o tigaie la foc mediu, în care se pun și se învârt bucățile tăiate. Clătitele împăratului se presară cu zahăr pudră după gust și se servesc imediat.

Vote it up
135
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza