Ingrediente pentru 4-5 porții
6 ouă
1 vârf de cuțit de sare
80 g zahăr
1 pachet zahăr vanilat
1 lămâie
60 g făină
2 linguri frișcă bătută
50 g stafide
80 g unt
10 g zahăr pudră
1. Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat cu sare până se întăresc, după care se presară 40 g de zahăr și zahărul vanilat. Se spală și se usucă lămâia. Se rade 1 linguriță de coajă.
2. La albușurile bătute se adaugă frișca, făina, coaja de lămâie, gălbenușul și stafidele, amestecând ușor cu un tel. Se topesc 50 g de unt într-o tigaie mare termorezistentă.
3. Se toarnă amestecul în tigaie, se coace circa 4-5 minute la foc mediu. Apoi se pune în cuptor la 200°C (gaze 3-4) și se coace 8-10 minute. Se scoate clătita pe o farfurie și cu două furculițe se rupe în bucăți de dimensiuni mici.
4. Se caramelizează restul de unt și de zahăr într-o tigaie la foc mediu, în care se pun și se învârt bucățile tăiate. Clătitele împăratului se presară cu zahăr pudră după gust și se servesc imediat.