Clătite de porumb cu sos de iaurt

Clătite miniaturale delicioase, perfecte pentru micul dejun
 

Ingrediente pentru 12 porții

Pentru clătite:

75 g făină albă

75 g mălai

2 lingurițe praf de copt

Piper negru

1 lingură ulei vegetal, plus un pic pentru uns

150 ml lapte degresat sau apă

1 știulete de porumb proaspăt sau 125 g boabe de porumb conservate

2 linguri coriandru proaspăt tocat

2 albușuri de ou, sare

Pentru sos:

150 g iaurt degresat

Coaja rasă de la o lămâie

1 lingură suc de lămâie

2 linguri coriandru proaspăt tocat

 

1. Se pun mălaiul, făina, praful de copt și puțin piper negru într-un castron. Se adaugă uleiul și laptele sau apa, apoi se amestecă până când se formează o cocă groasă.

2. Dacă se folosește porumb proaspăt, se taie boabele de pe știulete cu ajutorul unui cuțit. Se adaugă boabele de porumb și coriandrul tocat la aluat, se amestecă bine, se acoperă și se lasă să se odihnească 20 de minute.

3. Se bat bine albușurile împreună cu un vârf de cuțit de sare. Se adaugă un pic de albuș la cocă pentru a se mai înmuia, apoi se toarnă și restul.

4. Se încălzește o tigaie mare unsă cu un șervețel de hârtie înmuiat în ulei. Se păstrează șervețelul la îndemână pentru mai târziu.

5. Se ia din compoziție cu un polonic și se toarnă în tigaie. Se prăjesc circa 2-3 clătite timp de 2-3 minute până când se rumenesc, apoi se întorc pe cealaltă parte și se mai coc încă 3-4 minute. Se continuă în același fel până când se termină aluatul, la fiecare nouă porție ungând tigaia cu ulei. Clătitele gata preparate se țin la cald.

6. Se amestecă iaurtul degresat, sucul de lămâie și coriandrul într-un castron, iar sosul se servește împreună cu clătitele.

 

 

 

Vote it up
184
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza