Clătite cu vișine și înghețată

Sosul fierbinte de vișine contrastează plăcut cu înghețata de ciocolată
 

Ingrediente pentru 4 porții

Pentru clătite:

60 g unt

150 ml lapte

50 g frișcă

75 g făină

1 praf sare

2 ouă

Pentru sosul de vișine:

2 linguri zahăr

1 linguriță zahăr vanilat

½ lămâie

125 ml suc de portocale

200 g vișine, curățate de codițe și de sâmburi

Pentru servit:

100 g înghețată de ciocolată

100 g smântână dulce

1-2 linguri sirop de cătină

frunze de lămâiță (pentru ornat)

 

1. Se topește untul într-o crăticioară la foc moale, dar nu se lasă să se rumenească.

2. Se toarnă într-un castron laptele și frișca; se presară făină și sare; se folosește telul pentru amestecat. Apoi se înglobează ouăle, apoi 2 linguri de unt topit.

3. Se încinge o tigaie (cu diametrul de 16 cm). Se unge cu unt topit și se toarnă aproximativ jumătate de polonic de aluat.

4. Se coace clătita, acoperită, la foc slab, timp de cca 2 minute, până ce se desprinde de pe fundul tigăii. Se întoarce și se mai coace 1 minut fără capac. La fel se coc clătite și din restul de aluat, ungând de fiecare dată tigaia cu unt. Clătitele gata preparate se țin la căldură în cuptor.

5. Pentru sos, se pune în tigaie restul de unt topit (aproximativ 1 lingură); se adaugă zahăr tos și zahăr vanilat. Se înfige jumătatea de lămâie într-o furculiță și cu ea se amestecă compoziția din tigaie. Se încălzește amestecul până ce se dizolvă zahărul. Se adaugă sucul de portocale și vișinele și se încălzesc.

6. Se tăvălesc clătitele prin sos și se așază pe farfurii de desert fierbinți. Se pun cireșele. Se așază alături câte o porție de înghețată. Se amestecă smântâna dulce cu siropul de cătină; se toarnă deasupra și se ornează cu frunze de lămâiță.

Vote it up
200
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza