Clătite cu porc și ciuperci

Clătite cu umplutură picantă, numai bune de luat la pachet 
 

Ingrediente pentru 4 porții

Pentru aluat:

125 g făină albă

1 ou

300 ml lapte degresat

sare

Pentru umplutură:

350 g carne macră de porc, tocată

125 g praz, tăiat fin

125 g ciuperci, tocate

un praf de chilli

½ linguriță salvie uscată

2 lingurițe ulei vegetal (pentru prăjit), plus puțin ulei pentru uns

1 lingură amidon de porumb

un vârf de cuțit de praf de muștar

300 ml lapte degresat

sare și piper negru

Pentru topping:

3-4 roșii, tăiate rondele

15 g parmezan, ras fin

Pentru ornare:

pătrunjel proaspăt tocat

parmezan proaspăt ras (opțional)

 

1. Se prepară aluatul: se pune făina, oul, laptele și un praf de sare într-un robot de bucătărie sau într-un castron și, folosind un mixer, se amestecă până când se obține un aluat neted. Se lasă aluatul să se „odihnească“ cât timp se prăjește carnea. Se încălzește cuptorul la 190ºC (gaze 3).

2. Pentru umplutură, se prăjește carnea fără ulei într-o tigaie antiaderentă sau una cu capac, la foc potrivit, până ce devine rumenă și se fărâmițează. Se adaugă prazul, ciupercile, praful de chilli și salvia. Se acoperă, se reduce flacăra și se lasă să fiarbă înăbușit, amestecând ocazional, 15 minute și adăugând apă dacă scade prea mult.

3. Pentru clătite se încălzește o tigaie antiaderentă. Se unge cu puțin ulei. Se toarnă două linguri de aluat în tigaia încinsă, înclinând-o pentru a răspândi aluatul. Se face clătita, întorcându-se cu o paletă și lăsând-o încă 30 de secunde și pe cealaltă parte. Se scoate din tigaie și se păstrează la cald sub un șervet curat. Se prepară celelalte clătite. Dacă e nevoie, se mai unge tigaia cu ulei.

4. Pentru a termina umplutura, se amestecă amidonul și muștarul cu 2 linguri de lapte. Într-o cratiță se pune restul de lapte și se dă în clocot, apoi se adaugă amestecul de lapte cu amidon. Se continuă fierberea până când amestecul se îngroașă. Se sărează și se piperează după gust. Se scurge zeama obținută la prepararea cărnii de porc în sos și se mai potrivește gustul.

5. Pe fiecare clătită se pun câte 2 linguri de umplutură. Clătita se rulează, apoi se pune într-o tavă unsă cu ulei. La fel și restul de clătite, apoi se acoperă cu rondele de roșii și se presară brânză.

6. Se pun clătitele să se coacă la cuptor 15-20 de minute, până când roșiile se înmoaie, iar marginile clătitelor devin crocante. Se servesc ornate cu pătrunjel tocat și opțional cu parmesan.

Vote it up
241
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza