Clătite cu carne și ciuperci

Folosește resturile de carne la un preparat nou și gustos
 

Ingrediente pentru 2-3 porții

250 ml lapte

125 g făină

3 ouă, sare

200-250 g carne de vițel sau de vită rămasă

100 g ciuperci

3 fire de ceapă verde

2 roșii mici

2 linguri de unt

piper negru

unt (pentru prăjit)

 

1. Pentru clătite se amestecă laptele și făina. Apoi se adaugă 2 ouă și 1 vârf de cuțit de sare.

2. Pentru umplutură, carnea rămasă se taie în bucăți mici. Se îndepărtează părțile cu pământ ale ciupercilor, după care ele se spală și se taie felii.

3. Se spală ceapa verde, se îndepărtează părțile de culoare verde-închis, iar cele proaspete se toacă mărunt. Se toarnă apă clocotită peste roșii și se elimină pielița. Se taie roșiile pe jumătate, se scot semințele și se taie cuburi mici.

4. Se topește untul într-o tigaie, se prăjesc circa 4 minute ceapa și ciupercile. Se adaugă carnea și roșiile, se prăjesc încă 3 minute, amestecând continuu.

5. Se ia tigaia de pe foc, se bate oul rămas, se toarnă în tigaie și se lasă să se întărească. Se condimentează cu sare și piper.

6. Se încinge untul într-o tigaie. Din acest aluat se coc clătite subțiri. Se împarte umplutura de carne pe clătite, apoi se rulează și se servesc.

 

Variante: Într-un vas termorezistent se pot așeza una peste alta mai multe clătite, peste care se presară brânză rasă (de exemplu, Gouda) și se introduce în cuptor.

Vote it up
233
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza