Clătite cu șuncă

Se pot prepara și cu ierburi tocate, brânză, ardei și ciuperci
 

Acest fel de mâncare se prepară foarte repede. Din păcate, clătitele nu pot fi păstrate calde, deci vor trebui mâncate imediat.

 

Ingrediente

150 g șuncă fiartă (o bucată)

2-3 ouă, 1 lingură de lapte

1 vârf de cuțit de sare

20 g unt

 

1. Se încălzește cuptorul la 180°C (treapta 2-3). În același timp, se taie șunca în cuburi cu o grosime de circa 0,5 cm. Se amestecă bine ouăle cu un tel sau cu un robot de bucătărie. Se adaugă laptele și sarea. Apoi se înglobează cubulețele de șuncă.

2. Se pune într-o tigaie untul, se toarnă ouăle cu șuncă și se țin la copt timp de aproximativ 2 minute. Apoi se introduce tigaia în cuptor și se mai lasă la copt timp de 3-4 minute. Se așază o farfurie la cuptor, pentru a se încălzi.

3. Scoateți clătitele pe farfuria preîncălzită și îndoiți jumătățile una peste alta. Se servesc imediat.

 

Variante: În loc de șuncă se pot amesteca în aluat bacon, ierburi proaspete tocate, cuburi de brânză, ardei și ciuperci.

Vote it up
300
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza