Clătite berlineze

Se servesc calde, presărate cu zahăr și umplute cu gem sau sirop de arțar
 

Ingrediente pentru 12 clătite

3 ouă

500 ml lapte

1 vârf de cuțit de sare

300 g făină

100 g grăsime (margarină sau untură)

2 linguri de zahăr

 

1. Se încălzește un platou în cuptor la foc mic. Se separă ouăle. Se amestecă bine gălbenușurile, laptele și sarea. Apoi se adaugă făina și se amestecă până se obține un aluat omogen. Albușurile se bat până devin tari și se amestecă ușor cu aluatul.

2. Se încălzește o parte din grăsime într-o tigaie de clătite sau o tigaie de dimensiuni medii și se toarnă 4 linguri de aluat. Aluatul se distribuie uniform prin înclinarea tigăii. Se prăjește la foc mediu sau mare, până când marginea începe să se rumenească. Cu ajutorul unei spatule, clătitele se întorc pe partea cealaltă și se prăjesc.

3. Se pun apoi clătitele gata preparate pe platoul încălzit, se presară cu zahăr și se țin la cald în cuptor. Procedați la fel cu restul de clătite.

4. Clătitele se servesc calde și se umplu după gust cu gem, sos de mere sau sos de sirop de arțar.

Vote it up
242
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza