Clătită cu cremă de banană cu nuci

Această clătită uriașă se servește la desert sau la un prânz festiv
 

Ingrediente:

1/3 cană nuci

1/2 cană făină

1/2 cană
 lapte degresat

1 ou mare

1 albuș de ou mare

1 lingură ulei de măsline 
rafinat

1 lingură unt topit

2 linguri zahăr tos

1 linguriță esență de
 vanilie

1/4 linguriță sare

1/3 cană ghimbir cristalizat tocat fin (55 g)

1/4
cană suc proaspăt de lămâie verde

2 linguri zahăr brun deschis îndesat

3
 banane tăiate felii subțiri

 

Preparare:

1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade
Celsius. Se coc nucile 5 minute sau până sunt crocante și aromate. Când se
 răcesc suficient, se toacă în bucăți mari. Se mărește temperatura cuptorului la
215 grade Celsius. O tavă de teflon, cu diametrul de 25 cm, se unge cu puțin
ulei și se pune în cuptor.

2. Într-un castron mare, se amestecă bine făina, 
laptele, oul întreg, albușul de ou, uleiul, untul, zahărul tos, vanilia, sarea 
și ghimbirul. Se toarnă aluatul în tigaia încinsă, se pune din nou tigaia în 
cuptor și se coace 12-15 minute sau până când clătita s-a umflat și este 
rumenită.

3. Între timp, într-o tigaie mare, se amestecă sucul de lămâie verde și
 zahărul brun și se țin pe foc potrivit până când se topește zahărul. Se adaugă 
feliile de banană și se mai țin pe foc 3 minute sau până când se înmoaie
 bananele. Se adaugă nucile și se amestecă.

4. Pentru servit, se taie clătita în
 felii și se pune deasupra compoziția cu banane și nuci.

 

Se obțin 4 porții.

Cantități per porție: 402 calorii;
15 g total grăsimi (24 la sută saturate); 7 g proteine; 63 g carbohidrați; 2,9
g fibre; 62 mg colesterol; 238 mg sodiu.

Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza