Ciuperci umplute cu legume

Incepeti orice masa cu acest preparat bogat in fibre

 

<p>

Numar de portii: 4
Pregatire: 20 min.
La foc: 20 min.

Ingrediente:

24 ciuperci mari sau 12 ciuperci foarte mari, fara picioruse
2 linguri ulei
1 ceapa, tocata fin
3 catei de usturoi, tocati marunt
1 morcov, tocat fin
1 ardei gras rosu, tocat fin
1/2 cana supa de pasare, degresata
1/2 lingurita oregano uscat
3 linguri branza parmezan rasa
2 linguri patrunjel tocat

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 200°C. Intr-o oala cu apa clocotita se oparesc ciupercile timp de 2 minute. Se pun la scurs pe servetele de hartie.

2. Intr-o tigaie mare se incinge uleiul la foc potrivit. Se calesc usturoiul si ceapa timp de 5 minute. Se adauga morcovul si ardeiul si se calesc 4 minute. Se adauga supa si oregano, se fierb timp de 4 minute, pana se moaie legumele. Se ia tigaia de pe foc; se adauga parmezanul si patrunjelul.

3. Cu o lingura, se umple fiecare ciuperca cu amestecul preparat, apoi se asaza pe o tava de cuptor.

4. Se coc ciupercile umplute timp de 10 minute sau pana cand s-au infierbantat bine.

1 PORTIE CONTINE: 90 calorii, 6 g proteine, 9 g carbohidrati, 5 g grasimi, 1 g grasimi saturate, 5 mg colesterol, 2 g fibre, 120 mg sodiu

</p>

Vote it up
194
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza