Ciuperci cu usturoi si branza

Azi o sa va prezint una dintre retetele propuse de mine pentru prima sesiune de gatit cu prietenii bloggeri
 
 
<p>Este o reteta foarte usoara, pe care nu o mai incercasem, dar care mi s-a parut foarte potrivita pentru evenimentul care a fost gazduit cu amabilitate de restaurantul BelMondo din Bucuresti.
Intr-adevar, lucrurile au decurs foarte usor si ciupercile au fost senzationale chiar daca reteta cu care venisem in cap s-a modificat pe parcurs.
Ingredientele pe care le-am folosit au fost :
• Ciuperci champignon
• Smantana
• Usturoi
• Un pachet crema de branza Philadelphia
• O legatura chives
• Baghete de paine
• Ulei de masline
• Sare
• Piper
Mai intai am taiat ciupercile in sferturi.
Le-am pus intr-o tigaie la sotat in putin ulei. Am adaugat peste ele smantana si usturoiul pisat. Am potrivit gustul cu sare si piper.
Intre timp am taiat baghetele de paine in jumatati, pe lung si le-am pus intr-o tava imbracata cu foaie de copt. Am pus tava in cuptor, la 200 grade, timp de 5-7 minute, pana s-au rumenit putin.
Cat timp au fiert ciupercile si s-a prajit painea un cuptor, am pregatit crema de branza si verdeturi.
Am pus crema intr-un castron, am taiat marunt cateva fire de chives (care pot fi inlocuite cu orice alta verdeata va face placere, inclusiv ceapa sau usturoi verde) si le-am amestecat. Am adaugat si putina sare si piper proaspat macinat.
Am scos painea din cuptor, am asezat-o pe un platou si am pus ciupercile cu sos peste baghete.
Peste ciupercile fierbinti am pus cate o lingura de crema de branza cu chives. Apoi am stropit totul cu ulei de masline.
Totul s-a concretizat intr-un platou minunat, pentru care ii multumesc si Andreei Juganaru, autoarea blogului AndreeaChineseFood, impreuna cu care l-am pregatit!

Ai putea sa participi si tu la intalnirile noastre bilunare cu bloggerii, daca ne trimiti un comentariu la articolul Ioana gateste cu bloggerii .</p>

<p>(P) Ce poate sa te invete Kiwi Finance despre creditele cu rate fixe? Cam tot ce exista pe piata. </p>
 

Vote it up
146
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza