Cirque du Soleil, in Romania

Grupul international Cirque du Soleil soseste pentru prima data in tara noastra, cu productia Saltimbanco
 
<p>
Spectacolele vor avea loc in perioada 8 - 12 februarie, zilnic la Romexpo Bucuresti, in Pavilionul Central.

Pornind de la un grup de 20 de artisti de strada, la inceputurile sale din 1984, Cirque du Soleil este astazi o importanta organizatie cu sediul in Québec, ce ofera divertisment de inalta tinuta artistica.

Compania are 5.000 de angajati, incluzand mai mult de 1.300 de artisti din aproape 50 de tari diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de orase de pe sase continente s-au lasat uimiti si incantati pana acum de Cirque du Soleil. Se estimeaza ca aproape 15 milioane de oameni vor vedea un spectacol Cirque du Soleil pana la finalul anului in curs. Cartierul general al Cirque du Soleil International este in Canada, la Montréal. Mai multe informatii despre Cirque du Soleil sunt disponibile pe www.cirquedusoleil.com.

Spectacolul care va fi prezentat la Bucuresti, Saltimbanco, este cel mai longeviv show al Cirque du Soleil si a fost prezentat incepand cu 1992 de nenumarate ori cu casa inchisa publicului din lumea intreaga (Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Japonia, Noua Zeelanda), in total peste 11,5 milioane de fani entuziasti. In 2007, spectacolul a fost readaptat.

Saltimbanco - “Mitul intalneste magia ... Un amestec straniu intre Commedia Dell’Arte si frenezia unui concert rock ” - The New York Times


Saltimbanco – nume ce provine de la sintagma “saltare in banco” (a sari pe banca) – exploreaza experienta urbana, sub nenumaratele sale forme: oamenii care locuiesc orasul, idiosincraziile si similaritatile lor, familiile si grupurile sociale, agitatia strazii si inaltimile impresionante ale zgarie-norilor. Un spectacol de semnatura, Saltimbanco este inspirat de textura urbana a metropolei si de locuitorii sai colorati. Decisiv baroca din punct de vedere al vocabularului vizual, distributia eclectica a showului ii transporta pe spectatori intr-o lume fantezista, de vis, un oras imaginar unde diversitatea este un motiv de speranta.

Din 15 noiembrie, biletele pentru spectacol sunt disponibile pe www.cirquedusoleil.com/saltimbanco sau in reteaua Eventim din magazinele Domo, Germanos, Orange, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas si pe www.eventim.ro. Preturile sunt cuprinse intre 120 si 437 lei.
 

 
Vote it up
216
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza