Ciorba de vita si orz

Reteta cu cereale
 

Ingrediente:

• 1 lingura ulei de masline;
• 340 g carne de vita slaba, fara os, taiata in cuburi de 2 cm;
• 1 ceapa tocata;
• 2 morcovi taiati in cuburi de 1 cm;
• 500 g napi (sau cartofi) taiati in cuburi de 1 cm;
• 100 g boabe de orz;
• 1,2 litri bulion de pui sau de vita;
• 3 lingurite cimbru tocat;
• 100 g mazare congelata;
• sare si piper.

Mod de preparare:

1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare si se prajeste carnea la foc mare circa 5 minute sau pana se rumeneste, amestecand des. Cu o spumiera, se scoate carnea pe o farfurie. In uleiul ramas in cratita se pun ceapa, morcovii si napii (sau cartofii). Se amesteca bine si se prajesc 2–3 minute sau pana cand incep sa se inmoaie legumele.

2. Se pune carnea inapoi in cratita si se adauga orzul, bulionul, cimbrul, sare si piper dupa gust. Se incalzesc pana fierb incet, apoi se face focul mic si se acopera cratita. Se fierb 40 de minute.

3. Se adauga mazarea in ciorba si se fierbe la foc mic inca 10 minute. Se potriveste de sare si piper, apoi se pune ciorba in castroane si se serveste.
 

Vote it up
69
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza