Ciorbă rapidă de pui și legume

Ardeiul roșu, porumbul și verdețurile proaspete îi dau culoare și textură 
 

Ingrediente:



900 ml apă fiartă

2 cuburi bulion de pui fărâmițate

1 ardei gras roșu fără
 semințe și tăiat în fâșii subțiri

125 g porumb dulce congelat

225 g piept de
pui dezosat fără piele, tăiat în fâșii de 1 cm

125 g broccoli violet tăiat în 
bucăți mici sau varză tăiată subțire

2 linguri vin de Xeres mediu

3
linguri chives proaspete tocate

3 linguri tarhon proaspăt tocat

sare și piper

 

Preparare:



1. Se toarnă apa într-o cratiță mare. Se adaugă cuburile de bulion și se amestecă 
la foc mare până fierbe bulionul. Se adaugă fâșiile de ardei roșu și porumbul
 dulce. Se pun la fiert. Când clocotesc se adaugă fâșiile de pui și imediat se 
face focul mic. Se acoperă și se fierb încet 5 minute.

2. Se ia capacul de pe cratiță și se pun din nou la 
fiert. Când clocotesc se presară boccoli sau varză peste ciorbă, dar
 nu se amestecă. Se lasă să fiarbă la suprafața ciorbei, fără capac, 3-4 minute 
sau până când sunt fragede.

3. Se ia cratița de pe foc. Se adaugă vinul de Xeres,
 chives, tarhonul și se pun sare și piper după gust. Se servește imediat.

 

Timp de
preparare: 
10 minute

Timp de
gătit:
 circa 15 minute

Se obtin 4
 porții.

Fiecare 
porție conține: 140 kcal; 16 g proteine; 4 g grăsimi (din care 1 g grăsimi
 saturate); 10 g carbohidrați (din care 5 g zahar); 2 g fibre.

 

Câteva idei:

- O cantitate generoasă de tarhon proaspăt îi da
ciorbei o aromă puternică. Pentru un rezultat delicat, se reduce cantitatea de
tarhon la 1 lingură sau se folosește hasmațuchi.

- În loc de varză, se foloseste varză albă
creață sau varză creață. Înainte de a toca varza, se scot și se aruncă toate
 nervurile tari.

- Pentru a-i da ciorbei o aromă chinezească, fâșiile 
de pui se marineaza timp de 10 minute, cât se prepara legumele, într-un amestec 
de 2 linguri de sos de soia, 2 linguri vin de orez sau vin de Xeres sec și 2
 lingurițe de rădăcină proaspată de ghimbir rasă. În loc de broccoli violet sau
 varză se folosește varza chinezească. Se taie pe lungime nervurile 
albe groase, apoi în fâșii. Vârfurile verzi se taie transversal în fâșii. 
Fâșiile albe se adaugă în ciorbă la pasul 2 și se fierb 1 minut înainte de a
pune vârfurile verzi. Împreună cu vârfurile de varză chinezească se adaugă 2
 fire de ceapă verde tocată. Se fierb 2-3 minute.

- În loc de pui se pot utiliza fâșii subțiri de carne 
slabă de porc fără os.

- Pentru a face supa mai consistentă se adaugă 75 g
 tăiței cu ou, uscați. Se sfărâmă tăițeii și se amestecă în ciorbă la pasul 2 și 
se dau în clocot înainte de a adăuga varza.

 

Avantaje:

- Porumbul furnizează carbohidrați și fibre dietetice.
 Legumele verzi sunt și ele o sursă bună de fibre, despre care se crede că reduc
riscul de cancer de colon.

- În această rețetă rapidă, broccoli și varza tăiate 
în bucăți mici fierb repede, astfel că rețin cât mai multă vitamina C.

- Ardeiul gras roșu este o sursa excelentă de vitamina 
C, precum și de beta-caroten și bioflavonoide.

 

Vote it up
137
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza