Ciocolata previne bolile de inima

Persoanele care mananca un baton de ciocolata pe saptamana sunt cu 22% mai putin vulnerabili la un atac cerebral
 

<p>Oamenii de stiinta de la o Universitate din Australia au ajuns la concluzia ca ciocolata scade nivelul tensiunii in cazul hipertensivilor, fara a avea insa efect negativ asupra acestei categorii de persoane, dupa ce au revazut 15 studii referitoare la proprietatile ciocolatei, realizate in perioada 1955 si 2009, relateaza "The Telegraph". Potrivit specialistilor, un singur patratel de ciocolata pe zi ar putea avea acelasi efect asupra tensiunii arteriale ca o jumatate de ora de exercitiu fizic. Ciocolata, mai ales cea neagra, are mai cu seama efect in cazul persoanelor cu tensiune mare, iar specialistii sustin ca acest aliment poate reduce riscul de atac cardiac cu 20 la suta, in decurs de 5 ani. Puterile "miraculoase" ale ciocolatei sunt date de flavonoli, antioxidanti care dilata vasele de sange in mod natural.

Potrivit statisticilor, unul din zece hipertensivi nu pot tolera medicamentele destinate acestei boli, fiind astfel expusi pericolului. Pentru acestia, si nu numai, ciocolata ar putea fi o alternativa, precizeaza oamenii de stiinta. Studiile anterioare au aratat ca persoanele care mananca un baton de ciocolata pe saptamana sunt cu 22 la suta mai putin vulnerabile la un atac cerebral. In Romania, patru din zece persoane adulte sufera de hipertensiune arteriala. Este concluzia ultimului studiu realizat de Societatea Romana de Cardiologie. Hipertensiunea arteriala favorizeaza aparitia accidentelor vasculare si a infarctului de miocard.

Cardiologii spun ca, in general, ea nu produce niciun fel de simptom. Din acest motiv a fost supranumita si "ucigasul silentios".</p>

Vote it up
176
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza