Ciocolata ne protejaza inima

Oamenii care au consumat cantitati mari de ciocolata si-au scazut riscul de boli cardiovasculare cu 37%
 
<p>Consumul in cantitati mari de ciocolata poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II.
Un studiu desfasurat pe un numar de 114,009 pacienti demonstreaza ca riscul de a dezvolta o boala a inimii a scazut cu o treime la persoanele care au consumat ciocolata intr-o cantitate mai mare, potrivit unui studiu publicat in revista British Medical Journal.
Studiul desfasurat de cercetatorii de la Universitatea din Cambridge a demonstrat ca, la pacientii care au consumat cea mai mare cantitate de ciocolata, riscul bolilor cardiovasculare a scazut cu 37%, in timp ce riscul de a suferi un atac cerebral a scazut cu 29%, informeaza BBC, citat de MedLive.ro (http://medlive.hotnews.ro/vitmatina-o-proprietate-necunoscuta-a-ciocolat...)
Unul dintre cercetatorii care au participat la acest studiu, dr. Oscar Franco, a declarat ca se stia despre ciocolata ca are proprietatea de a scadea tensiunea arteriala. Cercetatorul a mai spus si ca prezentele rezultate sunt promitatoare, dar sunt necesare studii amanuntite pentru a confirma rolul protector al ciocolatei.
Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II. Potrivit studiului, ciocolata protejeaza pacientii de bolile cardiovasculare, in conditiile in care cantitatea de zahar si grasimi consumata zilnic este diminuata.
Fundatia Britanica a Inimii spune ca existe modalitati mai bune de a va proteja inima. “Sfatul este ca daca in prezent nu mancati ciocolata, sa nu incepeti a o consuma. Celor care deja mananca ciocolata le recomand sa o consume in cantitati reduse” completeaza dr. Oscar Franco.</p>
Vote it up
319
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza