Ciocolata de casa

De sarbatori, vedetele dezvaluie retete de la bunicile lor si amintiri despre acestea. Azi, povesteste Andrei Aradits
 
<p>La bunica am crescut pana la trei ani. La Lugoj, langa bariera Buziasului, pe strada Titulescu. Acolo imi petreceam toate vacantele de vara. Acolo e copi­laria mea. De Bucuresti parca nici nu imi aduc aminte. Eram destul de escroc cand eram mic. Puteam s-o con­ving pe bunica de orice, in afara de un singur lucru: nu puteam sa ma ating de ora pranzului. La 1 fix la amiaza, cand distractia era in toi, trebuia sa ma duc acasa si sa MANANC. Ma in­gra­sam trei kilograme in fiecare vacanta!
Poate ca de la ea am mostenit placerea de a gati. Iata reteta furata de la ea si care face furori de cate ori o pregatesc:

Ingrediente

zahar (500 de grame)
lapte praf (500 de grame)
unt (un pachet 80% grasime)
cacao neagra (200 de grame)
vanilie (o sticluta cu esenta)
apa (200 mililitri)
nuci prajite
stafide
alune
migdale

Preparare

Se pun apa, zaharul si cacaoa intr-o cratita mare, pe foc, si se amesteca pana dau in clocot. Se pune pachetul de unt aproximativ jumatate de minut, pana se topeste complet. Se ia cratita de pe foc si se adauga laptele praf si esenta de vanilie. Se amesteca bine, dupa care se pot pune migdalele, stafidele si nucile. Inainte de a fi asezate in compozitie, nucile pot fi prajite la cuptor si apoi tavalite in zahar vanilat si miere. Toata compozitia se aseaza intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se da la frigider timp de cateva ore.</p>

Vote it up
389
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza