Preparare:
1. Întâi tapetează tava cu folie de plastic, caramelizează alunele/nucile şi abia apoi te apuci să faci ciocolata propriu-zisă.
2. Apa, zahărul, cacaoa le amesteci bine pe foc. La un minut după ce au început să fiarbă, aruncă untul repede şi, cum s-a topit, stinge focul.
3. Pune esenţa de vanilie, laptele praf, amestecă-le bine şi gata. Toarn-o în tavă. Pune alunele una câte una cu mâna şi las-o la răcit.
Ingrediente:
• 500 g zahăr
• 500 g lapte praf
• 200 g cacao
• 200 ml apă
• un pachet de unt (80% grăsime)
• esenţă de vanilie
• alune de pădure/nuci
Biscuitul Monalisa
Ingrediente: • 150 g albuş (cam de la 3-4 ouă) • 200 g zahăr pudră
• 200 g făină • 150 g unt
Preparare: 1. Amestecă ingredientele, pune-le la rece un pic, apoi la cuptor, 2-3 minute. 2. Dă-i formă de coşulet. N-ai silicon, pune-o pe hârtia de copt. Apoi umple-o cu ciocolata de sus. Dar ai grijă! Monalisa e fragilă.