Ciocolată de casă

Găteşte împreună cu Andrei Aradits, de la singurcook.ro
 

Preparare:

 

1. Întâi tapetează tava cu folie de plastic, caramelizează alunele/nucile şi abia apoi te apuci să faci ciocolata propriu-zisă.

2. Apa, zahărul, cacaoa le amesteci bine pe foc. La un minut după ce au început să fiarbă, aruncă untul repede şi, cum s-a topit, stinge focul.

3. Pune esenţa de vanilie, laptele praf, amestecă-le bine şi gata. Toarn-o în tavă. Pune alunele una câte una cu mâna şi las-o la răcit.

 

Ingrediente:

• 500 g zahăr

• 500 g lapte praf

• 200 g cacao

• 200 ml apă

• un pachet de unt (80% grăsime)

• esenţă de vanilie

• alune de pădure/nuci

 

Biscuitul Monalisa

Ingrediente: • 150 g albuş (cam de la 3-4 ouă) • 200 g zahăr pudră

• 200 g făină • 150 g unt

Preparare: 1. Amestecă ingredientele, pune-le la rece un pic, apoi la cuptor, 2-3 minute. 2. Dă-i formă de coşulet. N-ai silicon, pune-o pe hârtia de copt. Apoi umple-o cu ciocolata de sus. Dar ai grijă! Monalisa e fragilă.

Vote it up
199
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza