Cinci legende despre alimentatie

Cuptorul cu microunde emite radiatii si nu substante cancerigene, spun nutritionistii
 
<p>Se intampla deseori sa auzim in jurul nostru tot felul de reguli care tin de alimentatia zilnica. In topul celor mai folosite "adevaruri" provenite de la nutritionistii de ocazie se clasifica si afirmatia ca ouale sunt periculoase pentru inima. Total fals spun medicii care demonteaza mitul. Nutritionistii citati de site-ul shine.yahoo.com prezinta un top 5 al celor mai intalnite minciuni din alimentatie.
1 Ouale au un continut ridicat de colesterol si trebuie evitate, deoarece duc la aparitia bolilor de inima. Dr. Penny Kris-Etherton spune ca exista un singur adevar in acest mit si anume faptul ca ouale contin colesterol, dar nu ne pun sanatatea in pericol, pentru ca organismul il asimileaza usor.
2 Siropul de porumb este mai periculos pentru sanatate decat zaharul. Potrivit nutritionistilor, daca produsul nu are adaugat in compozitia sa zahar poate inlocui cu succes mierea de albine, care este recunoscuta pentru proprietatile benefice asupra organismului, desi are un continut caloric ridicat. Singurul rau pe care il poate face siropul de porumb este ca ingrasa. Recomandarea nutritionistilor: evitati-l daca ati fost diagnosticati cu diabet.
3 Coaja unui fruct este partea cea mai bogata in vitamine. Medicii spun ca afirmatia este falsa, deoarece vitaminele si celelalte substante nutritive se gasesc in concentratie maxima in pulpa fructului. Asta nu inseamna ca nu pierzi nimic daca arunci coaja. Fibrele acesteia au rol de stimulent intestinal.
4 O alimentatie bogata in proteine dezvolta masa musculara. Nutritionistul Winston J. Craig este de parere ca pentru a-ti dezvolta muschii ai nevoie in primul rand de exercitii fizice, nicidecum de alimente bogate in proteine. "Un surplus de proteine va fi digerat si transformat de corp in grasimi, nu in masa musculara", spune dr. Craig.
5 Cuptorul cu microunde elimina in mancare substante cancerigene. Aparatul elimina radiatii, in nici un caz substante cangerigene. In plus, cuptorul saraceste alimentele sau mancarea incalzita de substate nutritive. Specialistul Carol Byrd-Bredbenner, de la Univer­sitatea Rutgers din New Jersey, sustine ca orice forma de preparare a alimentelor are acelasi rezultat</p>
Vote it up
253
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza