Chowder de porumb cu ardei

Aroma acestei supe provine de la ardeii grasi si de la cei usor iuti, legume care ofera o cantitate importanta de vitamina C
 
<p>Timp pregatire 15 min
La foc 50 min.
Se obtin 6 portii
Ingrediente
3 felii sunca de curcan
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mare, tocata fin
250 g cartofi, cu coaja, taiati cubulete de 1,5 cm
800 g supa de pasare, degresata, cu continut scazut de sodiu
450 g boabe de porumb, scurse
1 ardei gras rosu, curatat de seminte, tocat fin
2 cani lapte partial degresat (2%)
1/2 lingurita sare
1 lingura ardei iuti verzi (iuteala moderata), tocati
Preparare
1. Intr-o cratita mare se prajeste sunca circa 6 minute, pana devine crocanta. Se pune la scurs pe un servet de hartie.
2. Se incinge uleiul in aceeasi cratita, la foc potrivit. Se adauga ceapa. Se caleste 5 minute, pana se moaie. Se adauga cartofii si supa de pasare. Se fierbe 20 de minute la foc mic, acoperit partial, pana se moaie cartofii. Se adauga porumbul. Se mai fierbe la foc mic inca 5 minute.
3. Se mixeaza jumatate din cantitatea de cartofi si porumb impreuna cu putin lichid intr-un blender sau robot de bucatarie pana se obtine un piure. Se pune piureul in cratita. Se adauga ardeii grasi, laptele si sarea. Se mai fierbe acoperit 10 minute.
4. Sunca se taie cubulete fine. Se adauga in chowder impreuna cu ardeii iuti. Se incalzeste si se serveste.</p>
Vote it up
193
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza