Chilli de curcan cu spaghete

Ardeii grasi si condimentele dau un gust deosebit acestui fel preparat cu o carne mai slaba decat cea de vita
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: circa 25 de minute

Ingrediente:

1 lingura ulei de floarea-soarelui
1 catel mare de usturoi pisat
1 ceapa tocata marunt
2 ardei grasi rosii sau verzi curatati de seminte si tocati marunt
1 1/2 lingurita piper de Cayenne, sau dupa gust
2 lingurite chimen macinat
1 lingurita oregano uscat
500 g carne de curcan tocata
2 cutii rosii tocate, circa 400 g fiecare
1 cutie fasole rosie, circa 400 g, scursa si spalata
400 g spaghete
sare si piper

Topping:
150 g iaurt cu continut scazut de grasimi
1 ceapa verde tocata marunt
4 linguri de verdeturi proaspete tocate, ca patrunjel, coriandru si arpagic

Preparare:

Mai intai, se prepara toppingul. Se amesteca iaurtul cu ceapa verde si verdeturi tocate. Se acopera si se lasa la rece pana va fi servit.

Se incinge uleiul intr-o tigaie sau o cratita mare. Se adauga usturoiul si se prajeste, amestecand, timp de 30 de secunde. Se adauga ceapa si ardeii grasi si se continua, amestecand ocazional, alte 5 minute, pana se moaie.
Se adauga piper de Cayenne, chimen si oregano si se continua prajirea, amestecand ocazional, timp de 2 minute. Se adauga carnea si se gateste, amestecand ocazional, pana ce este rumenita.
Se adauga rosiile si fasolea, dupa care se asezoneaza dupa gust. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe 15 minute.
Intre timp, se fierb spaghetele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine.
Se impart spaghetele in 4 farfurii si se pun peste ele cantitati egale de chilli. Deasupra se pune sosul de iaurt si se serveste imediat.

Cateva idei:

• Pentru un chilli vegetarian, inlocuiti carnea cu 500 g quorn, fie tocat marunt, fie bucati. Quorn-ul, comercializat rece si gata pregatit pentru gatit, este o alternativa vegetala pentru carne. Cunoscut, din punct de vedere tehnic, ca microproteine, este cultivat in mod similar cu ciupercile. Quorn-ul este sarac in grasimi si bogat in proteine.
• Pentru a mari cantitatea de fibre a acestei retete, serviti chilliul cu spaghete integrale sau taitei integrali.

Avantaje:

• Carnea de curcan este o sursa buna de zinc si de vitamine B, mai ales B1, B12, si niacina (sursa excelenta). Mai contine si fier.
• Fasolea rosie contine putine grasimi si multi carbohidrati. Mai contine cantitati mari de vitamine B1, niacina si B6, si cantitati folositoare de fier. Mai este si o sursa buna de fibre solubile, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange. Mancata cu paste, orez sau alte cereale, fasolea rosie, ca si alte boabe, aduce cantitati importante de proteine de buna calitate.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>
Vote it up
197
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza