Chili con carne

O mâncare tradițională mexicană care se servește cu tortilla de porumb
 

Articole similare

Ingrediente pentru 4 porții

1 ardei gras roșu, mai mic

1 ardei iute roșu, mai mic, proaspăt

1 ceapă

2 linguri ulei de floarea-soarelui

500 g carne tocată de vită

1 lingură boia dulce

1 lingură chimen măcinat

3 căței de usturoi

400 g roșii tocate, din cutie

2 lingurițe pastă de roșii

1 linguriță oregano uscat

125 ml vin roșu sau supă-bază de vită

sare, ½ linguriță zahăr

2 cepe verzi

400 g fasole boabe, din cutie

8 tortilla moi

4 linguri smântână

 

1. Se spală, se curăță de semințe și se toacă mărunt ardeiul gras și cel iute; se păstrează separat. Se curăță și se toacă ceapa.

2. Se încinge uleiul într-o cratiță și se prăjesc ardeiul gras, ceapa, carnea tocată, boiaua și chimenul, la foc moderat. Se amestecă constant, până ce carnea se rumenește.

3. Se curăță și se zdrobește usturoiul. Se adaugă în cratiță împreună cu ardeiul iute, roșiile din cutie, cu suc cu tot, pasta de roșii, oregano, supa-bază de vită, sarea și zahărul. Se dă în clocot, se face focul mic, se acoperă și se fierbe înăbușit timp de 15 minute.

4. Se spală, se usucă și se toacă ceapa verde. Se încinge bine grill-ul pentru a încălzi cele 8 tortilla. Se scurge și se clătește fasolea, apoi se adaugă în vas și se gătește totul încă 5 minute. Se încing foile de tortilla sub grill.

5. Se transferă compoziția de carne pe patru farfurii, se adaugă la fiecare câte o lingură de smântână, se presară cu ceapă verde tocată și se servește cu tortilla.

Vote it up
234
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza