Chiftelute indiene

Aceste chiftelute cu spanac se prepara de obicei in mult ulei; aici ele se fac pe gratar, in final avand mai multa savoare si mai putin ulei.
 

Preparare: 25 de minute, plus 2-3 ore pentru inmuiere
La foc: 25 de minute
Se obtin 8 portii
O portie contine:
Calorii 158
Glucide 24 g
Proteine 7 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)
Ingrediente
225 g linte galbena, despicata
5 cm dintr-un baton de scortisoara, rupt in bucatele
4 cuisoare
2 lingurite seminte de coriandru
2 lingurite seminte de cumin
1/2 lingurita boabe de piper negru
2 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit
2 lingurite piure de ghimbir sau ghimbir ras
225 g spanac proaspat
2 linguri coriandru proaspat tocat mare
8-10 frunze de menta proaspata sau 1/2 lingurita menta uscata
1-2 ardei iuti verzi, fara seminte
1 ou
Sare
50 g ceapa, tocata mare
1 lingura ulei de floarea-soarelui
Ornare: frunze de menta proaspata
Garnitura: 8 pitta sau lipii mici, prajite pe gratar
Preparare
1. Se spala lintea, apoi se acopera cu apa si se lasa la inmuiat 2-3 ore.
2. Se incalzeste o tigaie mica cu fund gros, pe flacara potrivita. Se pun scortisoara, cuisoarele, coriandrul, semintele de cumin si boabele de piper. Se prajesc 1 minut sau pana cand incep sa-si elibereze aromele. Se transfera pe o farfurie pentru a nu se praji prea mult si se lasa sa se raceasca.
3. Se scurge lintea de apa si se pune intr-o tigaie impreuna cu usturoiul, ghimbirul si spanacul. Se fierb la flacara potrivita, amestecand 1-2 minute pana cand spanacul incepe sa lase apa. Se reduce flacara, se acopera, amestecand ocazional pana cand s-a absorbit lichidul. Se poate scoate capacul spre final pentru a lasa sa se evapore apa.
4. Intre timp, se macina condimentele prajite intr-o piulita sau cu ajutorul unei rasnite, apoi se transfera intr-un blender in care se adauga amestecul de linte cu spanac, coriandrul proaspat, menta, ardeii iuti, oul si sarea dupa gust. Cand amestecul s-a omogenizat se adauga ceapa si se mixeaza pe functia "pulse" timp de cateva secunde pentru a obtine bucatele de ceapa mai mari.
5. Se incalzeste gratarul la maximum si se imparte amestecul in 16 chiftele egale. Li se da o forma rotunda aplatizata cu un diametru de 5 cm.
6. Se acopera o tigaie cu folie de aluminiu, care se unge cu ulei. Se pun chiftelele unse si ele cu jumatate din cantitatea de ulei si se prajesc 4 minute. Se intorc pe cealalta parte si se ung cu restul de ulei prajindu-se inca 3-4 minute pana cand sunt rumenite si crocante. Se servesc cate doua chiftele asezate pe cate o lipie prajita pe gratar, ornate cu frunze de menta.
 

Vote it up
194
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza