Chifteluțe berlineze

Servite cu muștar și pâine, sunt la fel de delicioase calde sau reci
 

Ingrediente pentru 4 porții

2 pâinici (vechi de o zi)

200 ml lapte

1 ceapă mare

câte 125 g de carne tocată de vită, de porc și de mânzat

125 g pastă cârnați

sare și piper

nucșoară rasă

4 linguri de untură sau ulei

 

1. Se înmoaie pâinea în lapte timp de 20 de minute. Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Apoi se scoate miezul pâinicilor.

2. Se amestecă bine carnea tocată, pasta de cârnați, pâinea, ceapa, sarea, piperul și un vârf de cuțit de nucșoară.

3. Din amestec se formează opt bile, care se aplatizează ușor. Se încălzește grăsimea într-o tigaie și se prăjesc chiftelele la foc mediu pe ambele părți, până se rumenesc. Se servesc calde sau reci, cu muștar și pâine.

 

Variante: Se taie mărunt 1 ceapă și un cățel de usturoi și se călesc în 1 lingură de unt până ce ceapa devine sticloasă. Se pun la înmuiat în lapte două chifle vechi de o zi. Se amestecă 300 g de carne de vită și 200 g carne de porc to­cată cu ceapa călită, cu chiflele stoarse, 1 ou, 1 lingură de pătrunjel tocat, sare, piper, chimen, oregano si piper cayenne. În continuare se procedează ca în rețeta principală.

Vote it up
86
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza