Chiftele picante de porc cu guacamole

Această variantă mexicană de burger se servește cu cremă de avocado
 

Ingrediente pentru 4 porții

3 linguri ulei de floarea-soarelui

2 căței de usturoi

1 ceapă mică

2 ardei iuți proaspeți, roșii sau verzi

1 linguriță coriandru măcinat

1 linguriță chimen măcinat

o legătură mică de coriandru proaspăt

500 g carne tocată de porc

1 ou mic

sare și piper negru

1 lămâie sau lămâie verde

1 avocado mare

chipsuri de porumb sau tortillas (pentru servit)

 

1. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie mică. Se curăță și se zdrobește 1 cățel de usturoi, se curăță și se toacă ceapa, se pun amândouă în tigaie și se călesc 5 minute la foc mic.

2. Se spală și se toacă mărunt ardeii iuți, dacă se dorește un gust mai picant, cu semințe cu tot. Se pune deoparte, pentru guacamole, jumătate din cantitate, iar restul se adaugă în tigaie, alături de ceapă. Se adaugă și coriandrul și chimenul măcinat și se călește totul la foc mic încă circa 3 minute, până ce conținutul tigăii e moale, dar nu a început să se rumenească.

3. Se spală și se toacă grosier frunzele de cori­andru cât să se obțină 2 linguri; jumătate din cantitate se pune deoparte alături de ardeiul iute. Restul de coriandru se pune într-un castron mare, în care se adaugă mixtura din tigaie, carnea de porc, oul, sarea și piperul. Se spală lămâia și se usucă. Se rade coaja și se adaugă apoi în castronul cu celelalte ingrediente. Se amestecă până când se obține o masă moale.

4. Se încinge uleiul rămas într-o tigaie mare. Se împarte mixtura în patru și se modelează fiecare porție ca o chiftea plată. Se prăjesc la foc moderat 5-6 minute, pe fiecare parte, până sunt coapte în interior.

5. Pentru guacamole, se stoarce sucul de la jumătate de lămâie și se pune într-un castron împreună cu ardeii iuți și frunzele de coriandru. Se curăță cățelul de usturoi rămas, se zdrobește și se adaugă în castron. Se taie în două avocado, se scoate sâmburele și se scobește miezul cu o lingură, se adaugă în același castron. Se zdrobesc ingredientele cu o furculiță, se asezonează cu sare și piper, apoi se amestecă.

6. Se scurg chiftelele pe prosoape de hârtie și se servesc cu guacamole și chipsuri sau tortillas.

Vote it up
204
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza