Chiftele picante de curcan

Pentru a reduce grasimea, prepara chiftele la cuptor, intr-o tava cu gratar. Grasimea va picura si va putea fi separata

 

<p>

Pregatire: 15 min.
La cuptor: 20 min
Cantitate: 8 bucati

Ingrediente:

2 linguri firimituri de paine uscate
2 linguri ardei verde, tocat
1 albus de ou
1 catel de usturoi, maruntit
2 picaturi de sos iute Louisiana
160 g carne slaba de curcan, tocata
1 lingurita ulei de rapita

SOSUL:

1/4 cana ketchup
2 linguri apa
4 lingurite suc de lamaie
4 lingurite otet din vin rosu
2 lingurite zahar brun
2 lingurite melasa
1/2 lingurite seminte de mustar, macinate
1/4-1/2 lingurita praf de ardei iute
1/8-1/4 lingurita ardei rosu de Cayenne
1/8 lingurita piper

Preparare:

Intr-un castron mare se combina firimiturile de paine, ardeiul verde, albusul de ou, usturoiul si sosul picant. Se amesteca bine cu carnea tocata. Se formeaza bile de 2,5 cm. Intr-o tigaie mica neaderenta, se rumenesc chiftelele in ulei, pe foc potrivit; se scurg.

Se combina ingredientele pentru sos; se toarna peste chiftele. Se da totul in clocot. Se micsoreaza focul; se acopera si se fierbe incet timp de 10 minute sau pana s-au incalzit uniform.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
174
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza