Chiftele de curcan cu roșii și ciuperci

Sunt delicioase servite cu pâine prăjită și sos de muștar
 

Ingrediente pentru 4 porții

Pentru chiftele:

3 linguri ulei de măsline

1 ardei gras verde, curățat de semințe și tocat mărunt

2 căței de usturoi, zdrobit

1 praf de chimen măcinat

500 g carne tocată de curcan

sare și piper negru

Pentru garnitură:

4 ciuperci mari

2 roșii mari, tăiate în jumătăți

8 felii de baghetă franțuzească

4 frunze de busuioc proaspăt

muștar (după gust)

 

1. Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiță mică, apoi se călesc ardeiul și usturoiul 1-2 minute, până când se înmoaie. Se adaugă chimenul și se mai rumenește câteva secunde, după care se lasă la răcit.

2. Se adaugă amestecul de ardei și usturoiul la carnea de curcan tocată. Se pune sare și piper după gust. Se împarte amestecul de carne în 4 porții și se dă fiecăreia forma unei chiftele aplatizate.

3. Se încălzește o tigaie antiaderentă, apoi se unge cu 1 lingură de ulei. Se prăjesc chiftelele 3-4 minute, pe fiecare parte, apoi se scot și se păstrează la cald.

4. Se pun ciupercile și roșiile în tigaie, adăugându-se ulei, dacă mai este nevoie. Se prăjesc 3-4 minute, întorcându-se o dată.

5. Între timp, se prăjește pâinea, apoi se ung feliile cu ulei. Se spală, se usucă, se toacă busuiocul și se presară peste roșii. Se servesc toate împreună, cu muștar pentru carnea de curcan, dacă doriți.

 

 

Vote it up
204
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza