Chiftele de curcan condimentate

O combinație de burger cu legume, de inspirație orientală
 

Ingrediente pentru 4 porții

2 ardei iuți

2 căței de usturoi

o mână de coriandru proaspăt

2 lămâi verzi

700 g carne tocată de curcan

2 lingurițe sos de soia

2 lingurițe ulei de susan

1 lingură mălai

sare și piper negru

1 lingură ulei de porumb

350 g mazăre mangetout

225 g germeni de fasole proaspeți

 

1. Se încinge grill-ul la foc mediu, apoi se spală, se curăță de semințe, se toacă mărunt ardeii iuți și se pun într-un castron. Se curăță și se zdrobesc cățeii de usturoi, apoi se spală, se zvântă și se toacă coriandrul; din acesta se adaugă 3 linguri împreună cu usturoiul în castronul cu ardei iute.

2. Se spală cele 2 lămâi verzi cu apă fierbinte, apoi se rade coaja de pe una dintre ele și se adaugă în același castron, cealaltă păstrându-se pentru ornat.

3. Se adaugă în castron carnea tocată de curcan, sosul de soia și uleiul de susan, mălaiul, sarea și piperul. Se amestecă ingredientele cu mâna, până ce se omogenizează bine. Se împarte amestecul în 4 porții egale, se modelează fiecare ca o chiftea mare, cu diametrul de 10 cm, și se aplatizează.

4. Se ung chiftelele pe o parte cu ulei de porumb, apoi se pun pe grătar, pe partea uleioasă. Se ung pe partea superioară cu res­tul de ulei și se frig 10-12 minute, întorcându-le la jumătatea timpului, până se rumenesc.

5. Între timp se pune apa la fiert într-un vas de fiert în aburi, apoi se spală și se curăță mazărea mangetout; se spală și se scurg bine germenii de fasole.

6. Când apa din vasul de fiert în aburi a dat în clocot, se pune mazărea în coșul acestuia și se sărează. Se acoperă și se fierbe 3 minute. Se adaugă apoi germenii de fasole, se acoperă din nou și se mai gătește încă 1-2 minute.

7. Se aranjează legumele pe farfurii, se pun chiftelele deasupra, se ornează cu feliuțe din cea de-a doua lămâie verde. Chiftelele se servesc fierbinți și opțional cu puțin sos de soia.

Vote it up
268
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza