Chiftele de curcan cu rosii si ciuperci

Pentru reducerea grasimilor, in loc de grasime, ungeti ciupercile si rosiile cu sos Worcestershire.

 

Ingrediente:

3 linguri ulei de masline


1 ardei gras verde, curatat de seminte si tocat marunt


2 catei de usturoi, zdrobiti


1 praf de cumin macinat


Sare si piper negru


500 g carne tocata de curcan

Garnitura:

4 ciuperci mari


2 rosii mari, taiate in jumatati


8 felii de paine frantuzeasca


4 frunze de busuioc proaspat


Condimente sau mustar, optional

Preparare:

1. Se incalzeste 1 lingura de ulei de masline intr-o cratita mica, apoi se calesc ardeiul si usturoiul 1-2 minute pana cand se inmoaie. Se adauga cuminul si se mai rumeneste cateva secunde, apoi se lasa la racit.

2. Se adauga amestecul de ardei si usturoi la car­nea de curcan tocata. Se pune sare si piper dupa gust. Se imparte amestecul de carne in 4 portii si se da fiecareia forma unei chiftele aplatizate.

3. Se incalzeste o tigaie care nu lipeste, apoi se unge cu 1 lingura de ulei. Se prajesc chiftelele 3-4 minute, pe fiecare parte, apoi se scot si se pastreaza la cald.

4. Se asaza ciupercile si rosiile in tigaie, adaugandu-se ulei daca mai este nevoie. Se prajesc 3-4 minute, intorcandu-se o data.

5. Intre timp, se prajeste painea, apoi se ung feliile cu ulei. Se toaca busuiocul si se presara peste rosii. Se servesc toate impreuna, cu mustar sau condimente pentru carnea de curcan, daca doriti.

O portie contine:

Calorii 306


Glucide 25 g


Proteine 33 g


Grasimi 9 g (grasimi saturate 2 g)

Preparare: 10 minute.


La foc: 15 minute.


Se obtin 4 portii.

Vote it up
163
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza