Chifle cu ton condimentat

Pentru un prânz ușor, hrănitor și bine echilibrat, serviți-le cu o salată mixtă de roșii și frunze de salată verde.

 

Porții 4

4 chifle albe, mari și rotunde, circa 10 cm diametru, circa 100 g fiecare

2 linguri smântână

2 linguri maioneză

1 linguriță sos chilli mediu sau iute

2 lingurițe suc de lămâie verde

1 cutie ton în apă, circa 200 g, bine scurs

1 cutie boabe de porumb, circa 200 g, bine scurse

1 cutie boabe de fasole pitică roșie, circa 200 g, bine scurse și spălate

1/2 ardei gras verde curățat de semințe și tocat

2 linguri frunze de coriandru proaspete,  tocate

sare și piper

 

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gătit: 10 minute 

 

Mod de preparare: 

1. Se încălzește cuptorul la 180°C. Se retează vârful chiflelor și se pune deoparte. Se scobește interiorul chiflelor, lăsând o „carapace“ de 1 cm grosime. Se pun chiflele scobite deoparte, alături de capacele lor.

2. Se fărâmițează miezul scobit al chiflelor, fie cu degetele, fie folosind un procesor. Se întind 85 g de firimituri pe o tavă de copt și se prăjesc 10 minute în cuptor, sau până când se usucă și se fac crocante. Se scot din cuptor și se pun deoparte. Se lasă cuptorul mergând.

3. Se amestecă smântâna, maioneza, sosul de chilli și sucul de lămâie verde. Se adaugă tonul, porumbul, fasolea, ardeiul gras, coriandrul și firimiturile uscate în cuptor. Se amestecă bine, cu grijă să nu se sfărâme prea tare bucățile de ton.

4. Se umplu cavitățile chiflelor cu acest amestec, după care se așază deasupra capacele. Se pun chiflele pe tava de copt și se acoperă lejer cu folie metalică. Se coc 5 minute, apoi se scoate folia și se coc alte 5 minute, până ce coaja chiflelor se face crocantă. Umplutura trebuie să fie caldă, dar să nu fiarbă. Se servesc chiflele imediat.

 

Vote it up
246
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza