Chifle cu pui

Putine gustari sunt mai populare decat sandviciurile. Prepara o umplutura sanatoasa, dulce-picanta, de pui cu dressing de mustar si miere
 
<p>
Se obtin 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 12–15 minute

Ingrediente:

6 linguri mustar cu boabe
4 lingurite miere
4 pulpe de pui dezosate, fara piele, circa 85 g fiecare
4 chifle mari, simple sau integrale
8 foi mici de salata
2 mango mici si coapte feliate
2 cepe verzi feliate subtire (optional)
sare si piper

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se combina mustarul cu mierea si se asezoneaza dupa gust.

Se largeste gaura lasata de os in fiecare pulpa, taind-o ca sa se deschida. Se preseaza ca sa se aplatizeze. Se asaza pulpele, cu partea neteda in sus, pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Se pun deoparte cam 2 linguri din amestecul de miere si mustar, iar restul se intinde peste pulpele de pui. Se gatesc in cuptor 10–15 minute, pana ce sucul care iese la inteparea carnii cu un cutit este limpede.
Intre timp, se despica chiflele si se prajesc. Se pune o frunza de salata pe fiecare jumatate inferioara, deasupra salatei se asaza feliute de mango si se presara cu ceapa verde. Se intinde restul de amestec de mustar pe partea taiata a jumatatii superioare a fiecarei chifle.
Se pun pulpele de pui peste stratul de mango si ceapa verde, iar deasupra lor se asaza restul de foi de salata. Se inchid sandviciurile cu jumatatile superioare de chifle. Se servesc imediat.

Avantaje:

• Mustarul cu boabe include ulei si are un continut de 0,2 g grasimi si 140 kcal la 100 g, foarte putin fata de maioneza care contine 75,6 g grasimi si 691 kcal la aceeasi cantitate.

Cateva idei:

• Puteti gati carnea in avans si s-o serviti rece, in loc de fierbinte.
• Pentru a prepara un sandvici deschis, puneti salata, feliile de mango si pulpele de pui pe felii de paine de casa groase, prajite.
• Folositi file de piept de curcan in loc de pulpe de pui. Fiind o carne mai densa, se va gati mai repede – in circa 10–12 minute.
• Variati tipurile de fructe folosite – incercati felii de ananas proaspat, piersica sau kiwi. Daca folositi fructe conservate, alegeti-le pe cele conservate in suc propriu, nu in sirop, ca sa pastrati la nivel coborat cantitatea de calorii.
• Pentru un sandvici cu pui si legume, puneti peste pulpele de pui, glazurate cu amestec de mustar si miere, salata de dovlecel ras, morcov si ceapa dulce (vezi p. 59), sau o salata de morcov si varza alba.
• Mustarul cu boabe adauga textura sandviciului, dar, daca preferati, il puteti inlocui cu un mustar mai omogen, in stil german.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
148
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza