Chermoula de pui si cuscus cu fructe

Chermoula este un amestec nord-african de condimente care da o aroma calda acestui pui servit pe un pat de salata.

 

<p>Timp peparare: 15 minute, plus 2 ore pentru marinare
La foc: 6-8 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 361
Glucide 32 g
Proteine 31 g
Grasimi 13 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente

4 piepti de pui, curatati de piele si dezosati,
de aproximativ 125 g fiecare
Pentru marinata:
2 linguri ulei de masline extravirgin
Un praf de chilli
1 lingura coriandru proaspat, tocat
1/2 lingurita coriandru, macinat
1/2 lingurita cumin, macinat
1 catel usturoi, zdrobit
Sucul de la 1 lamaie
1 lingurita boia
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
Sare si piper negru
Pentru cuscus:
175 g cuscus
25 g piersici uscate, tocate marunt
25 g stafide
175 g rosii, tocate
1 lingura coriandru proaspat, tocat
1 lingura ulei de masline
Ornare: cateva crengute de coriandru proaspat

Preparare

1. Pentru marinata, se pun uleiul de masline, praful de chilli, coriandrul proaspat si cel macinat, chimenul, usturoiul, sucul de lamaie, boiaua si patrunjelul intr-un vas adanc si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pun sare si piper dupa gust.
2. Se fac cateva crestaturi in fiecare piept de pui. Se dau pieptii de pui prin marinata avand grija ca sosul sa-i cuprinda bine. Se pot freca cu mana pentru a patrunde in crestaturi. Se acopera si se lasa la rece 2 ore.
3. Se pune cuscusul intr-un vas si se toarna 300 ml de apa fiarta peste el. Se acopera si se lasa 5 minute pentru a se umfla.
4. Se amesteca piersicile, stafidele, rosiile, coriandrul si uleiul de masline cu cuscusul. Se potriveste gustul, se acopera si se lasa deoparte.
5. Se incalzeste gratarul la flacara potrivita. Se prajeste pieptul de pui 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand lichidul care se scurge din el, atunci cand este intepat, este limpede. Pieptii de pui se taie felii si se servesc deasupra cuscusului cu fructe si ornati cu cateva frunze de coriandru.</p>

Vote it up
203
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza