Chec de migdale cu lămâie verde

Se poate servi cald sau rece, cu sirop de lămâie verde și iaurt
 

INGREDIENTE PENTRU 12 PORȚII

puțin unt sau margarină, pentru uns

1 1/2 căni (240 g) migdale crude sau 1 1/2 căni (155 g) migdale măcinate mărunt

150 g unt

1/2 cană (115 g) zahăr tos extrafin

3 lingurițe de coajă de lămâie verde, rasă fin

3 ouă

1/2 cană (90 g) făină de orez

2 linguri de suc de lămâie verde

iaurt cu un conținut redus de grăsimi, cu aromă de vanilie, pentru servit (opțional)

Sirop de lămâie verde

1/3 cană (80 ml) sirop de agave sau miere coaja rasă fin de la 1 lămâie verde 1/4 cană (60 ml) suc de lămâie verde

 

PREPARARE 20 minute, plus răcire

GĂTIT 50 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 226 kJ, 293 kcal, 6 g proteine, 21 g grăsimi (4 g grăsimi saturate), 24 g carbohidrați (18 g zahăr), 2 g fibre, 64 mg sodiu

 

1 Încinge cuptorul la 180°C. Unge o formă de chec rotundă, cu diametrul de 20 cm. Căptușește-i baza și marginile cu hârtie de pergament. Dacă folosești migdale crude, pune-le într-un blender și macină-le mărunt. Lasă-le deoparte.

2 Amestecă într-un castron, cu un mixer electric, timp de 3-4 minute, untul, zahărul și 2 lingurițe de coajă de lămâie verde. Înglobează apoi ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare adăugare.

3 Încorporează migdalele măcinate, făina de orez și sucul de lămâie verde; amestecă. Transferă compoziția în forma pregătită și netezește-i suprafața.

4 Coace checul 45-50 de minute sau până când o scobitoare inserată în centru este extrasă curată. Lasă-l să se răcească 5 minute, înainte de a-l scoate din formă.

5 Între timp, prepară siropul de lămâie verde. Combină siropul de agave sau mierea, coaja și sucul de lămâie verde, într-o crăticioară, la foc iute. Dă în clocot, apoi micșorează flacăra și fierbe molcom 2-3 minute sau până ce siropul s-a îngroșat. Toarnă-l, fierbinte, peste checul cald. Garnisește cu restul de coajă de lămâie verde.

6 Servește checul cald sau rece, cu o lingură mare de iaurt deasupra, dacă dorești.

Vote it up
110
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza