Chec cu portocale

O versiune mai ușoară, cu ulei de măsline în loc de unt
 

INGREDIENTE PENTRU 12 PORȚII

unt sau margarină, pentru uns forma

3 ouă

1 cană (230 g) zahăr tos extrafin

coaja rasă fin de la 1 portocală

1 1/4 căni (185 g) făină cu agenți de creștere

1 cană (150 g) făină integrală

1/2 cană (125 ml) ulei de măsline

1/4 cană (60 ml) suc de portocale

1/4 cană (60 ml) zară zahăr pudră, pentru ornat

felioare de portocală, pentru servit

 

PREPARARE 20 minute, plus răcire

GĂTIT 50 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 173 kJ, 280 kcal, 5 g proteine, 11 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 40 g carbohidrați (21 g zahăr), 2 g fibre, 127 mg sodiu

 

1 Încinge cuptorul la 180°C. Unge cu puțin unt sau margarină o formă de copt pătrată, cu latura de 20 cm. Tapetează-i fundul și lateralele cu hârtie de pergament.

2 Pune ouăle, zahărul și coaja de portocală într-un castron de mărime mijlocie și bate-le cu un mixer electric 5-6 minute, până ce amestecul se îngroașă și devine cremos, iar zahărul s-a dizolvat.

3 Cerne cele două tipuri de făină. Într-un castronel, bate uleiul cu sucul de portocală și zara. Adăugând jumătate din făină și jumătate din mixtura cu ulei și suc de portocală la crema de ouă cu zahăr, amestecă până la omogenizare. Repetă cu restul de făină și de mixtură lichidă. Apoi toarnă compoziția în tava pregătită.

4 Coace checul 50 de minute sau până ce o scobitoare inserată în mijlocul lui este extrasă curată. Lasă-l să se răcească în formă circa 10 minute, apoi răstoarnă-l pe un grătar metalic.

5 Servește checul pudrat cu puțin zahăr. Folosește ca topping felioare de portocală.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Poți păstra checul într-un recipient închis ermetic, cel mult 4 zile.

Vote it up
268
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza